Mimari Dizaynda Yeni Trendler

Mimari Dizaynda Yeni Trendler

2020 yılının ortalarına gelmemizle beraber, bu yılın mimari dizaynındaki yeni trendler de belli oldu. Bu yıl mimari de biraz daha açıklık ve doğanın ön planda olduğunu görebiliriz. İç mimari sürekli olarak bir değişim içerisinde. Değişimlerin oluşumuna göre her sene yepyeni ve farklı yapılar oluşuyor. Peki, bu süreçte hangi yapılar daha ön plana çıkıyor? Hangi değişimler bu yıl daha çok tercih ediliyor?

Mimaride bu yıl, doğallığın devam ettiğini söyleyebiliriz. Aslında artık pek çok alanda doğallık ve sadelik daha belirgin bir hale geldi. İnsanların doğaya duymuş olduğu özlemin yansıma gali. Doğallığın en güzel temsili, ahşaplar olarak ifade ediyor. Sizlerin de bildiği ve gördüğü gibi artık hayatımızın hemen hemen her yerinde ahşaplar ön plana çıktı. Ahşap koltuklar, ahşap mobilyalar ya da ahşap sandalyeler vb. Durum bu şekilde olunca ahşap mimarinin vazgeçilmez dekorasyonu haline geldi. Özellikle dekorasyonda da tercih edilen ahşap, pek çok farklı renk seçenekleriyle ön plana çıkıyor. 

Bununla beraber ahşap güzel bir uyum içerisinde olan yeşillikler de oldukça revaçta. Kaktüs, uzun yapraklı bitkiler ya da skulentler.. Tüm bunlar son dönemin yeni trendleri olarak tanımlanıyor. Ahşapla bir uyum içerisinde olan bu ürünlerin 10 evinde 5'in de olduğunu rahatlıkla belirtebiliriz. İnsanlardaki bu bitki bakma isteği, aslında doğaya duymuş olduğu özlemden çıkmaktadır. Yeşil, huzurlu ve doğaya yakın olan bu ürünler 2020 yılına dem vurduğunu söyleyebiliriz.

Son Moda Renkler

Bir yerinden yeniden dekore edilmesi için sadece dekorasyon ürünleri yeterli olmayacaktır. Bununla beraber renk tercihinin de kusursuz bir şekilde olması son derece önemli. Bu yıl özellikle somon, şeftali ve ahşap tonlarındaki renklerin daha baskın olacağını söyleyebiliriz. Mobilyalarda ise açık ara farkla gri tonları ön planda. Grini her türlü tonu, mobilyalarda, duvarlarda ve hatta dekorasyon ürünlerin de tercih ediliyor. 

Modernliğin ve klasikliğin bir arada harmanlanmış olduğu bu iç mimar trendlerinde çarpıcı ve dikkat çekici tasarımlar her zaman ön planda olacak. Renklerin yanında çizgilerin bu yıl çeşitli alanlarda kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu da kullanıldığı ortamın hareketlenmesini sağlayacak. 

Modern Dekorasyon Neden bu Kadar Önemli?

Modern dekorasyon, hayatımızda 20.yüzyıldan beri var olan önemli bir kavramdır. Eski dönemlerden beri günümüzde olan bu kavram, içerisinde abartıyı da, sadeliği de uçuk kaçıklığı da barındırmaktadır. Günümüzde modern dekorasyon denilince hemen hemen herkesin aklına, abartı olmayan, sade, yok denecek kadar ön planda olmayan, temiz çizgilerin baskı olduğu, hasır, ahşap vb. tanımlamalar gelmektedir. Ferah bir dekorasyon, çoğu mekân için olmazsa olmazdır. Ancak her sadelik ve her ferahlık da modern dekorasyon olarak adlandırılmamalıdır. Modern dekorasyonlar, dönemden döneme zamandan zamana gör değişkenlik gösterebilir. Dekorasyonu da aynı moda gibi düşünebilirsiniz. 

 

Son Yazılarımız

post

Mimari dizayn nasıl olmalı?

28.03.2020
post

Endüstriyel Tasarımda Yaratıcı Çözümler

28.03.2020
post

Mimari Dizaynda Yeni Trendler

5.03.2020
Şimdi iletişime geçin!

Yetkili personelimizi sizinle en kısa sürede iletişim sağlayacaktır.

  • Adres : Batman Sokak Royal Plaza No: 18 Kat: 12 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon : +90 (216) 302 00 42
  • Email : info@adamgroup.com.tr