Endüstriyel Tasarımda Yaratıcı Çözümler

Endüstriyel Tasarımda Yaratıcı Çözümler

Endüstriyel tasarım günümüzde en fazla karıştırılan meslek gruplarının başında gelmektedir. Bu meslek grubunda çalışan kişiler, patik, yenilikçi ve çözüm odaklı eşyalar üretmekte olup, birçok farklı tasarımlar geliştirmektedir. Tasarımların en temel amacı ise günlük hayatta kullanılan ürünlerin pratik kullanımının olmasını sağlamak. Bunun için de hem sanatı hem de mühendisliği bir arada kullanmaktadır. Endüstriyel tasarımda ürünler sınırlandırılmamaktadır. Sadece ev içi araçlar değil, aynı zamanda donananım ve motorlu taşıtlar gibi çeşitli ürünlerde de yaratıcı çözümler geliştirmektedir. 

Endüstriyel Tasarımcının Görevleri Nelerdir?

Endüstriyel tasarımcının pek çok görevi bulunmaktadır. Ancak bu görevleri başarılı bir şekilde yerine getirebilmek için biraz esnekliğe ve geniş bir bakış açısına sahip olmaları gerekmektedir. Markanın farklı bir yüzünü ortaya çıkartan bu tasarımcılar, çeşitli alanlarda çalışabilmektedir. 

Endüstriyel Tasarımın Önemi Nedir?

Günümüzün en önemli mesleklerin başında gelen endüstriyel tasarımın henüz ne kadar önemli olduğu çok fazla bilinmemektedir. Bu mesleğin en önemli özellikleri arasında kullanılacak olan daha doğrusu yönelen nesnelerin insan ile kurmuş olduğu ilişkidir. İnsanların gereksinimini karşılamak amacıyla gerekli olan donatım, makine ve çevrenin tasarlanma süreci olarak da ifade edilmektedir. Bu meslekteki en önemli şey bakış açısıdır. Bakış açısı ne kadar farklı olursa, başarılı olmak o kadar kaçınılmaz olacaktır. 

Estetik kaygı taşıyan ürünlerin birçoğu piyasada rağbet gören ürünlerdir. Özellikle 80 - 90'lı yıllarda estetik kaygı neredeyse hiç önemli değildi. O dönemde ilk çıkan bilgisayarları ve televizyonları hatırlayın. Televizyonlar büyük ve tüplüydü. Neredeyse koyulduğu alanın büyük bir kısmını kaplıyordu. Bilgisayarla da aynı şekilde. Ekranları büyük, kasası ayrı olan cihazlardı. Ancak o dönemde üretildiklerinde tamamen ihtiyaç amaçlı üretiliyordu. Kimse, bilgisayarın ya da televizyonunun nasıl bu kadar büyük göründüğüne, çok yer kapladığına dikkat etmiyordu. Amaç tamamen işlevseldi. 

Ancak 2000'li yılları biraz geçmeye başladığımız zaman geçirilen değişimi sizler de gözlerinizin önüne getirebilirsiniz. Televizyonla ve bilgisayar ekranları oldukça inceldi, plazma TV dediğimiz modeller ön plana çıktı. Artık daha yenilikçi olan ve daha göze hitap eden üretilmeye başladı. Aynı örneği telefonlar üzerinden de verebiliriz. Eskiden antenli olan ve cebimize bile sığmayan telefonlar nasıl oldu da bu hale geldi? Tabi ki endüstriyel tasarım sayesinde. Şu anda kullanmış olduğumuz telefonlar hem daha modern hem de daha yenilikçi bir hal aldı. Bütün bu anlattıklarımız endüstriyel tasarımın hem ne kadar önemli olduğunu hem de nasıl işlevsel bir şekilde çalıştığını gözler önüne sermektedir. 

Günümüzde Ürün Alımı

Günümüzde aldığımız en ufak bir ürünün bile artık dış görünüşüne bakarak satın alıyoruz. Bunu bize aşılayan, endüstriyel tasarımcılar. Beğenmediğimiz ürünlerin üzerinde durmuyor, farklı renk ve modellere yöneliyoruz. Endüstriyel tasarım kelimesindeki "Endüstri" seri üretim anlamına gelmektedir. Bu da işin hangi amaçla yapıldığını aslında çok net ortaya koymaktadır. 

 

Son Yazılarımız

post

Mimari dizayn nasıl olmalı?

28.03.2020
post

Endüstriyel Tasarımda Yaratıcı Çözümler

28.03.2020
post

Mimari Dizaynda Yeni Trendler

5.03.2020
Şimdi iletişime geçin!

Yetkili personelimizi sizinle en kısa sürede iletişim sağlayacaktır.

  • Adres : Batman Sokak Royal Plaza No: 18 Kat: 12 Kadıköy/İstanbul
  • Telefon : +90 (216) 302 00 42
  • Email : info@adamgroup.com.tr